Vingino

Eén app die vijf cruciale bedrijfsprocessen controleert. Op basis van big data wordt met 84% nauwkeurigheid voorspeld hoe de  voorraad zich gaat ontwikkelen.

Eén tool voor de business waarmee dit merk de voorraad in de winkels effectief en efficiënt kan beheren. Het ‘nee-verkopen’ kan worden geminimalizeerd en de voorraad is uitverkocht aan het einde van het seizoen.

De applicatie van Vingino gebruikt slimme algoritmes om op basis van big data voorspellingen te doen op hoe de voorraad zich gaat ontwikkelen. Met grote nauwkeurigheid (84%) worden adviezen voorgesteld.

  1. Buying analyse: O.b.v. data uit vorige seizoen adviseren per deur op welke style je diep kan gaan en hoe breed je je assortiment kan opbouwen. Met als doel bij de start een gezonde voorraad te hebben
  2. VM Opportunities: Biedt inzicht in welke stylen nagekeken moeten worden of ze wel juist gepresenteerd worden
  3. Transfer opportunities: Welke stylen gaan in andere stores sneller en raken uitverkocht vs waar lopen deze stijlen traag? De App adviseert welke mogelijkheden zinnig zijn.
  4. Direct Order spotting: Welke stylen liggen op DC en doen het goed op verschillende locaties? De app adviseert in de meest interessante DC replenishment opties. Dit niet met de standaard min-max moment opname maar o.b.v. de voorspelling van de voorraad ontwikkeling.
  5. Styling advies: Tijdens en na het retail seizoen kan het volgende advies gegeven worden aan de styling afdeling: Hoe dachten wij wat goed ging lopen ? (diepte per prijspunt in lineplan) Hoe dacht de retailer (wholesale afname) en wat vindt de consument daadwerkelijk. De tool geeft met illustraties van het product en de resultaten advies t.b.v. styling design voor volgend seizoen.