Avalex

Avalex is de afvalverwerker voor de gemeente Delft, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Wassenaar en Midden-Delfland.

Een scherm met daarop een overzichtelijke dagplanning. Op die planning staat welke routes worden gereden door welke chauffeurs en beladers en met welke wagen.

Dit scherm hangt in de ruimte naast de kantine. De planning wordt nu in Excel gemaakt. Maar per dag zijn er tientallen wijzigingen die vervolgens handmatig moeten worden aangepast in Excel.

Het maken van de planning voor de volgende dag is daardoor een tijdrovende klus en een foutje is hierbij snel gemaakt.

Een volledig geautomatiseerde en flexibele dagplanning in Qlik Sense, die gevoed wordt door data uit meerdere bronsystemen. Een wijziging in het bronsysteem is binnen maximaal 5 minuten doorgevoerd in de Qlik Sense app. De planner hoeft niet meer met bewerkelijk Excelsheets te werken.

Daarnaast signaleren we hier ook conflicten tussen verschillende bronsystemen. Bijvoorbeeld: medewerkers worden dubbel ingepland, medewerkers worden ingepland terwijl ze vrij hebben genomen of een cursus hebben. Hierdoor kunnen de conflicten in de planning vroegtijdig worden gesignaleerd en worden opgelost, nog voordat ze kunnen plaatsvinden.